חדשות יומיות, כתבות ומאמרים מאוסטרליה
  אל אוסטרליה | אודות  | פורום | קישורים  |  |  |

מפעל מיצובישי נסגר - 930 מפוטרים


עדכון אחרון : 28.3.08

 


ענק המכוניות היפני "מיצובישי" הודיע כי יסגור רשמית את מפעל הייצור האוסטרלי שברשותו ביום ו' הקרוב. 500 עובדים יפוטרו עם סגירת המפעל, ו-430 העובדים הנוספים יפוטרו עם סיום הכנת מלאי חלקי החילוף, שיארך כשנה.

 

28 שנות ייצור הגיעו לקיצן

ענק המכוניות היפני "מיצובישי" הודיע כי מפעל הייצור האוסטרלי שברשותו, הנמצא באדלייד, שבדרום-אוסטרליה, ייסגר רשמית ביום ו' הקרוב, לאחר 28 שנות ייצור. 500 מעובדי החברה יפוטרו עם סגירת המפעל, ו-430 עובדים נוספים ימשיכו לעבוד עד לסיום הכנת מלאי חלקי החילוף לעשר השנים הבאות, פרויקט שיארך כשנה. עם סיום הכנת המלאי, יפוטרו שאר העובדים אף הם. סגירת מפעל הייצור הינה הנדבך האחרון בשרשרת של סגירות מפעלים ופיטורין בתעשיית הרכב, שנקלעה למשבר מתמשך זה מעל לשנה, עקב צניחת הביקוש לרכבים גדולים, שאהדתם בשוק האוסטרלי הולכת ופוחתת, מטעמים סביבתיים וחסכוניים.

 

הייצור פחת, החובות תפחו

מיצובישי הודיעה על כוונתה לסגור את מפעל הייצור בחודש שעבר, עקב צניחה חדה בשוק הרכבים הגדולים באוסטרליה, וחובות שהלכו ותפחו במהלך העשור האחרון. מנכ"ל מיצובישי אוסטרליה הביע את צערו על סגירת המפעל, אך מסר כי הינו סמוך ובטוח שהחברה תמשיך ותפתח את מכירות הרכבים המיובאים לאוסטרליה. המפעל מכר מעל ל-1.1 מיליון רכבים במהלך שנות פעילותו, כעשרה אחוז מתוכם לייצוא.

 




תגובה למאמר

לדיון המלא בפורום

אל אוסטרליה -אודות - -פורום -פורקס -יחסי ציבור