חדשות יומיות, כתבות ומאמרים מאוסטרליה
  אל אוסטרליה | אודות  | פורום | קישורים  |  |  |

משבר רפואי בניו-סאות' ווילס


עדכון אחרון : 4.10.07

 


שרת הבריאות של ניו-סאות' ווילס הודתה אתמול כי מערכת הבריאות שבראשה היא עומדת סובלת ממשבר חמור. לדבריה, קרסה מערכת היחסים בין הרופאים האחראיים על חדרי המיון ובין נציגי משרד הבריאות, המצוי תחת אחריותה.

 

מחסור במיטות, ברופאים ובתקשורת

ריבה מיגר (Reba Meagher), שרת הבריאות של מדינת ניו-סאות' ווילס שבמזרח אוסטרליה, הודתה אתמול בקיומו של משבר חמור האופף את מערכת הבריאות ברחבי המדינה. לדברי השרה, שהתראיינה לעיתונות בעקבות ישיבת חירום שנערכה במשרדה בליל שלישי בהשתתפות ראשי מחלקות החירום בבתי-החולים השונים, קיים מחסור חמור ברופאים ובנציגי צוותים רפואיים בכירים, כמו גם מחסור חמור במיטות ובמקום לטיפול בחולים הרבים המגיעים אל חדרי המיון. בנוסף, הודתה השרה, "קרסה כליל" מערכת היחסים שבין הרופאים האחראיים על חדרי המיון ונציגי משרד הבריאות, בראשו היא עומדת.

 

מאשימה את החורף הקשה

השרה האשימה את החורף הקשה והטיפול המאומץ בזן השפעת הייחודי שתקף, לדבריה, את ניו-סאות' ווילס במהלכו. לדבריה, גרמה השפעת הקשה ללחץ שהלך וגבר על חדרי המיון ומחלקות החירום בבתי-החולים, לחץ שלדבריה היה אחד מן הגורמים שבעטיים נאלצה אם להפיל את תינוקה לבדה בחדר השירותים שבאחד מבתי-החולים, לאחר שהמתינה מעל לשעתיים להתייחסות רפואית, לשווא. השרה הכריזה על כוח משימה מיוחד לטיפול במשבר, ועל נוהל חדש לטיפול בנשים הרות, שיוודא כי אלו תועברנה באופן מיידי למחלקות היולדות או הטיפול המיוחד, על מנת שלא תיאלצנה להמתין עוד בחדרי המיון העמוסים.

 




תגובה למאמר

לדיון המלא בפורום

אל אוסטרליה -אודות - -פורום -פורקס -יחסי ציבור