חדשות יומיות, כתבות ומאמרים מאוסטרליה
  אל אוסטרליה | אודות  | פורום | קישורים  |  |  | תעודות סל |

קונים בחו"ל איברים להשתלה


עדכון אחרון : 26.12.07

 


אוסטרלים החולים במחלות אנושות שונות טסים לחו"ל על מנת לקנות איברים להשתלה. האיברים שבנדון מגיעים מגופם של עניים מרודים, או אסירים שהוצאו להורג.

 

כליות בזול מהפיליפינים
מומחים אוסטרלים להשתלת איברים מתריעים מפני מגמה מדאיגה של קניית איברים להשתלה בחו"ל. לדבריהם, מופיעים לקוחות רבים במרפאותיהם לצורך קבלת טיפול שלאחר ניתוח השתלה, אם כי האיברים שבנדון לא הושתלו בגופם בתוך גבולות אוסטרליה. בית-חולים בסידני דיווח על חשש חמור לבריאותו של חולה, שהופיע בבית-החולים כשבגופו כליה (בתרשים משמאל) שנרכשה מתורם עני בפיליפינים. הרופאים אף חוששים לבריאותו של התורם האלמוני.

 

איברים מאסירים שהוצאו להורג

מנהל יחידת השתלות בבית-חולים נוסף בסידני מדווח על חולה אחד מתוך 25 מטופלים שנתיים, שבגופו נמצא איבר שנקנה או הוצא מגופו של אסיר שהוצא להורג בסין. לטענתו, אם ניתן להשליך מיחס זה על כלל אוסטרליה, הרי שארבעה עד חמישה אחוזים מן האיברים המושתלים באוסטרליה נלקחו מתורמים דומים. ממשלת סין מסרה בתגובה כי האיגוד הרפואי הסיני יאסור על חבריו לקחת איברים מאסירים שהוצאו להורג, גם במקרים בהם נתנו אלה את הסכמתם לכך.

 




אל אוסטרליה -אודות - -פורום -פורקס