![]() |
|
| אל אוסטרליה | אודות | פורום | קישורים | | | ויזה לארה"ב | |
מאמרים אחרונים של - גבר אוסטרלי נרצח בפיליפינים - השופט מזהיר מפני "הגורילות של הכלא" - הסטודנטים חסרי-הבית יושלכו לרחוב |
סין מתנגדת לברית הדמוקרטית עדכון אחרון : 15.6.07
ממשלת סין שיגרה מחאות דיפלומטיות רשמיות לארה"ב, אוסטרליה, הודו ויפן, בעקבות פגישה שנערכה בין נציגי ארבע המדינות. בכירי ממשל הכחישו כי מדובר במגעים לקראת הסכם בטחוני מקיף, ממנו חוששת סין.
ברית דמוקרטית בחסות ארה"ב בכירים במשרד החוץ האוסטרלי השתתפו בפגישה משותפת לנציגי ממשלות אוסטרליה, הודו, יפן וארה"ב בחודש שעבר. למרות הצהרות ההרגעה של המשתתפים בפגישה, ההנחה היא כי מדובר בפגישה ראשונית שמטרתה הסופית חתימת הסכם שיתוף פעולה בטחוני וכלכלי בין ארבע המדינות הדמוקרטיות, ביוזמתו של סגן-נשיא ארה"ב דיק צ'ייני.
פרשנים רבים טוענים כי מטרתו של המהלך המדיני הינה לאגף את כוחה ההולך וגואה של סין הקומוניסטית, ולמנוע את הפיכתה למעצמה החזקה ביותר באסיה, התפתחות ממנה חוששת ארה"ב. שר החוץ האוסטרלי, אלכסנדר דאונר, מסר כי למיטב זכרונו, לא הביעו שלטונות סין כל דאגה בנוגע לפגישה, אך נציגי ממשל הודיים אישרו את שיגור המחאות הדיפלומטיות האמורות.
דגל סין הקומוניסטית
|
לדיון המלא בפורום |